Izpolnjevanje pogoja PCT ni več potrebno

22.02.2022 / Okrožno sodišče v Ljubljani

Skladno z vladnim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list št. 22/22) in Odredbo predsednika Vrhovnega sodišča RS o spremembi odredbe o posebnih ukrepih iz 83. a člena Zakona o sodiščih zaradi preprečitve ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list št. 23/22), z današnjim dnem za obiskovalce sodišča ni več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Še naprej v veljavi ostajajo splošni ukrepi, kot so obvezna samoizolacija v primeru suma okužbe, uporaba zaščitne maske v prostorih sodišča, ohranjanje medosebne razdalje, razkuževanje rok in prezračevanje ter druga priporočila in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vloge se lahko vlagajo osebno v sprejemni pisarni sodišča, po pošti ali preko portala eSodstvo v postopkih, kjer je to omogočeno.

Priporoča se, da na sodišče, razen v sprejemno pisarno in na blagajno, pridejo stranke, njihovi pooblaščenci in druge osebe, ki niso vabljene, v času uradnih ur, ob predhodni najavi preko objavljenih elektronskih naslovov ali telefonskih številk, dostopnih na povezavi https://www.sodisce.si/okrolj/objave/2021012915563888 in ob dogovorjenem terminu.

V sodno stavbo se vstopa posamično in se priporoča, da stranke na sodišče prihajajo največ 10-15 minut pred narokom oziroma dogovorjeno uro.