zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

centralna pravosodna knjižnica

Spoštovani uporabniki knjižnice!

Od avgusta 2021 bo dostop do Vrhovnega sodišča RS omejen in mogoč le z uporabo brezstičnih kartic. Do Centralne pravosodne knjižnice lahko brez omejitev dostopate po levih stranskih stopnicah.Obiskovalci, ki za obisk naše knjižnice potrebujejo dvigalo, lahko kartico obiskovalca dobijo pri pravosodnih policistih na glavnem vhodu sodišča.

Hvala za razumevanje!
Centralna pravosodna knjižnica


Centralna pravosodna knjižnica je v času sodnih počitnic

odprta od 8.00 do 16.00 za vse uporabnike brez predhodne najave. Za izposojo gradiva vam še vedno priporočamo naročanje gradiva preko servisa Cobiss/Moja knjižnica, telefona: 01/366 42 82 ali e-pošte: knjiznica.vsrs@sodisce.si


Ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije je na hodniku pred knjižnico na ogled priložnostna razstava: ORIS OSAMOSVAJANJA REPUBLIKE SLOVENIJE : razstava časopisnih naslovnic Dela in izbrane literature iz Centralne pravosodne knjižnice.


Centralna pravosodna knjižnica
Tavčarjeva 9 1000 Ljubljana
Uradne ure: ponedeljek - petek, od 8. do 16. ure
Tel. št.: (01) 366 4282 / Izposoja E-naslov:   Knjižnični fond zajema strokovno literaturo: domače in tuje knjige in revije, časopise, neknjižno gradivo, elektronsko gradivo in podatkovne zbirke.

Iskanje po knjižničnem katalogu je mogoče preko sistema COBISS, iskanje starejšega gradiva pa je mogoče le v knjižnici po listkovnem katalogu. Centralna pravosodna knjižnica na Facebooku - Izjava o zasebnosti

Centralna pravosodna knjižnica je strokovna, specialna in javna knjižnica za področje pravosodja, prava in javne uprave, ki deluje v okviru Vrhovnega sodišča RS.

Isto je, česar ni in kar ne pride na dan.
Idem est non esse et non apparere.