Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče
Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče

Mednarodna konferenca o insolvenčnem pravu v Beogradu

10.06.2024 / Vrhovno sodišče

Regionalna konferenca o čezmejnih postopkih zaradi insolventnosti, ki je 7. junija potekala v Beogradu

Predsednik Vrhovnega sodišča dr. Miodrag Đorđević se je udeležil regionalne konference o čezmejnih postopkih zaradi insolventnosti, ki je 7. junija potekala v Beogradu. Dogodek je organiziralo Srbsko združenje za insolvenčno pravo, v sodelovanju s Komisijo Združenih narodov za mednarodno trgovinsko pravo (UNCITRAL) ter Evropsko banko za obnovo in razvoj (EBRD).

Konferenca je bila namenjena obravnavi čezmejnih postopkov zaradi insolventnosti in uporabi UNCITRAL-ovih besedil, kot so UNCITRAL-ov Vzorčni zakon o čezmejnih postopkih zaradi insolventnosti, UNCITRAL-ov Vodnik o sodelovanju v čezmejnih postopkih zaradi insolventnosti in UNCITRAL-ov Vodnik o obravnavi povezanih družb v čezmejnih postopkih zaradi insolventnosti.

Dogodek je bil priložnost za sodnike, praktike in akademike iz regije, da izmenjajo izkušnje. Dr. Đorđević, ki je gospodarski sodnik in mednarodno priznani strokovnjak s področja insolvenčnega prava, je predstavil situacijo v Republiki Sloveniji in aktivno sodeloval v razpravi.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.