Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče
Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče

Na slovesnosti ob 100. obletnici ustanovitve Vrhovnega sodišča Irske tudi predsednik Đorđević

29.05.2024 / Vrhovno sodišče

PVSRS-obisk-Dublin_27maj24.jpg

Predsednik Vrhovnega sodišča RS dr. Miodrag Đorđević se je v ponedeljek, 27. maja, v Dublinu udeležil seje upravnega odbora Mreže predsednikov vrhovnih sodišč EU. Člani odbora so se na Irskem sestali v počastitev stoletnice ustanovitve Vrhovnega sodišča Irske, v zvezi s katerim je dan po seji potekal tudi slavnostni dogodek. Med drugimi sta se ga udeležila predsednik Sodišča Evropske unije Koen Lenaerts in predsednica Evropskega sodišča za človekove pravice Siofra O’Leary.

Predsednik Đorđević, ki je sicer tudi podpredsednik Mreže predsednikov vrhovnih sodišč Evropske unije, se je tokratne seje upravnega odbora mreže udeležil na povabilo predsednika Vrhovnega sodišča Irske Donala O’Donnella. Po slovesnosti v počastitev 100. obletnice ustanovitve irskega vrhovnega sodišča v skladu z Zakonom o sodiščih iz leta 1924 (the Courts of Justice Act 1924), se je predsednik slovenskega Vrhovnega sodišča udeležil tudi sprejema pri predsedniku Irske Michaelu D. Higginsu.

Mreža predsednikov vrhovnih sodišč EU je organizacija, ki jo sestavljajo predsedniki vrhovnih sodišč vseh držav članic EU. Mreža tako predstavlja forum, preko katerega se lahko srečujejo predsedniki vrhovnih sodišč EU in razpravljajo ter izmenjujejo ideje o vprašanjih skupnega pomena.

 

Predsednik Vrhovnega sodišča RS in gostitelj srečanja, predsednik Vrhovnega sodišča Irske

Predsednik Vrhovnega sodišča dr. Miodrag Đorđević (levo) in gostitelj srečanja,
predsednik Vrhovnega sodišča Irske Donal O'Donnell.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.