Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče
Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče

Predsednik Đorđević nagovoril udeležence Dneva slovenskih odvetnikov

24.10.2023 / Vrhovno sodišče

Na fotografiji je manjši bronasti kipec grške boginje Justitie.

Predsednik Vrhovnega sodišča RS dr. Miodrag Đorđević se je v petek, 20. oktobra, na Bledu udeležil Dneva slovenskih odvetnikov, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice države Nataše Pirc Musar. Predsednik Đorđević je nagovoril udeležence in med drugim poudaril, da je dolžnost tako sodnikov kot odvetnikov, da si pri svojem delu prizadevajo za varovanje osnovnih vrednot in človekovih pravic, vsak v okviru svojih pristojnosti.

V svojem nagovoru je predsednik Vrhovnega sodišča RS izpostavil pomembnost skupne odgovornosti sodnikov in odvetnikov za učinkovito delovanje pravosodja. “Ključno, za kar se mora zavzemati učinkovit pravosodni sistem, je vzpostavljanje ter ohranjanje in varovanje vladavine prava,” je povedal predsednik Đorđević.

“Središče našega dela so državljani oziroma stranke. In te moramo imeti eni in drugi vedno pred očmi pri svojem delu in ko sprejemamo svoje odločitve,” je še povedal predsednik Vrhovnega sodišča RS ter izpostavil, da se morajo sodniki in odvetniki zavedati pomembnosti svojega dela in odločitev, njihovega vpliva na usode ljudi, ter v skladu s to odgovornostjo svoje delo opravljati zavzeto in preudarno.

Udeležence letošnjega Dneva slovenskih odvetnikov je poleg predsednika Đorđevića uvodoma nagovoril tudi predsednik Ustavnega sodišča RS dr. Matej Accetto. V okviru dogodka ob 155. obletnici odvetniške zbornice je sicer potekala tudi okrogla miza o pomenu zaupnosti razmerja med odvetnikom in stranko.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.