Predsednik Florjančič na konferenci o prihodnosti pravosodnih poklicev

02.12.2022 / Vrhovno sodišče

Vodilna fotografija novice 8 - justicija.jpg

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič se danes udeležuje Konference EU o pravosodnih poklicih, na kateri bodo udeleženci razpravljali o ohranjanju privlačnosti pravosodnih poklicev in o prihodnjih trendih na tem področju. Predsednik Florjančič bo med osrednjimi govorci na konferenci, ki sicer poteka v Bruslju.

Predsednik slovenskega vrhovnega sodišča, ki je tudi član Mreže predsednikov vrhovnih sodišč Evropske unije, bo nastopil v okviru sekcije o dostopu do pravosodnih poklicev. Spregovoril bo o začetnem usposabljanju, načinih imenovanja oziroma izvolitev ter materialni neodvisnosti in spolni uravnoteženosti v pravosodnih poklicih.

Udeležence konference, ki jo bodo v živo prenašali preko spleta, bodo med drugimi nagovorili še profesor Mathias Kilian z univerze v Kölnu, ki bo nastopil v okviru sekcije o trendih v zvezi z zaželenostjo pravosodnih poklicev, in sodnica osrednjega kazenskega sodišča v Londonu Anuja Ravindra Dhir, ki bo nastopila v okviru sekcije o ugledu pravniškega poklica v javnosti.

Konferenca, ki jo organizira Akademija za evropsko pravo (ERA), je namenjena sodnikom, tožilcem, odvetnikom, sodnemu osebju in uradnikom Evropske unije.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.