Na Brdu pri Kranju znova o dobrih praksah, namenjenih boljšemu poslovanju sodišč

18.05.2022 / Vrhovno sodišče

VSRS_konferenca_dobrih_praks_18maj2022.jpg

V organizaciji Vrhovnega sodišča RS bo danes na Brdu pri Kranju potekala že 11. Konferenca dobrih praks v sodstvu. Na dogodku, ki je namenjen predstavitvi prizadevanj sodišč za boljše poslovanje in večjo učinkovitost, bodo predstavili primere sprememb poslovnih procesov, ki omogočajo lažje in boljše delo, ter teme, ki se tičejo kakovosti poslovanja sodišč.

Udeležence konference bo uvodoma nagovoril predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič, v nadaljevanju pa bo na sporedu nekaj zelo zanimivih predstavitev in razprav. Med drugim bodo predstavniki različnih sodišč spregovorili o poslovanju sodišč v izrednih razmerah, torej o obdobju zadnjih dveh let, ki jih je tudi na sodiščih močno zaznamovala epidemija novega koronavirusa.

Predstavljen bo tudi pred letom dni uspešno uveljavljeni novi sistem elektronskih sodnih dražb, o katerem bo spregovorila vodja projekta iz Službe za upravljanje projektov na Vrhovnem sodišču RS Jana Tomazin, direktor Centra za informatiko na vrhovnem sodišču mag. Bojan Muršec pa bo med drugim spregovoril o informatizaciji sodnih pisanj.

Poleg tega bo pozornosti udeležencev zagotovo deležna tudi analiza o padcu števila rešenih sodnih zadev in podaljševanju časa reševanja zadev, ki so jo pripravili sodniki z različnih sodišč. O reševanju starejših kazenskih zadev bo spregovorila vodja kazenskega oddelka z Okrožnega sodišča v Celju Marjana Topolovec Dolinšek, o sodelovanju družinskega oddelka Okrožnega sodišča v Mariboru s Centrom za socialno delo v Mariboru pa vodja družinskega oddelka na Okrožnem sodišču v Mariboru mag. Jelka Kurnik.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.