zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Predsednik Florjančič sprejel novega ministra za pravosodje

datum: 23.06.2021
vir: Vrhovno sodišče

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič je danes na prvem srečanju sprejel ministra za pravosodje Marjana Dikavčiča, s katerim sta govorila o načrtih za nadaljnje delo predvsem v luči nadaljevanja že začetih pogovorov v zvezi s sodniško zakonodajo, prenovo pravniškega državnega izpita ter z reševanjem prostorskih izzivov v Ljubljani.

Predsednik Florjančič in minister Dikavčič, ki sta ju spremljala najožja sodelavca, podpredsednik Vrhovnega sodišča dr. Miodrag Đorđević ter državni sekretar na pravosodnem ministrstvu Zlatko Ratej, sta uvodoma izrazila zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem obeh institucij.

Sogovorniki so največ časa namenili pogovoru glede nadaljevanja že pred leti začetega projekta spremembe sodniške zakonodaje v smeri enovitega sodnika ter sodnega okrožja. Predstavniki Vrhovnega sodišča pa so v nadaljevanju izrecno izpostavili tudi problematiko ureditve sodniških plač ter reformo pravniškega državnega izpita, s katero bi se približali potrebam sodobnega sodniškega poklica. Predsednik Florjančič je ministra dodatno opozoril na prizadevanja za reševanje problematike prostorske stiske sodišč, ki je še posebej pereča v Ljubljani, kjer sodišča poslujejo na številnih najetih lokacijah. Tako je izrazil pričakovanje, da se bo projekt tekoče nadaljeval in v realnem času tudi dokončal.

Sogovorniki so se dotaknili tudi organizacijskih, kadrovskih in procesnih rešitev, ki bi omogočale učinkovitejše obvladovanje pripada zadev na Upravno sodišče ter nadaljevanju opremljanja sodišč z avdio video konferenčnimi sistemi, saj je spopadanje z epidemijo koronavirusa spodbudilo še širšo rabo informacijske tehnologije in njeno pospešeno uvajanje.

 

 

Pri sojenju je naglica zločinska.
In iudicando criminosa est celeritas.