Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije
Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije

sodni postopki

Predsednik Vrhovnega sodišča in pravosodna ministrica o problemu pomanjkanja pravosodnih policistov

09.07.2024 / Vrhovno sodišče

Predsednik VSRS dr. Miodrag Đorđević in ministrica za pravosodje Andreja Katič

Na julijskem delovnem sestanku sta se danes sestala predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije dr. Miodrag Đorđević in pravosodna ministrica Andreja Katič, oba s sodelavci. Na tokratnem dnevnem redu so bila številna kompleksna vprašanja, med drugimi trenutno najbolj pereč problem pomanjkanja pravosodnih policistov.

Veliko pozornosti so na sestanku namenili problematiki kadrovske podhranjenosti pravosodne policije. Predsednik Vrhovnega sodišča je znova izpostavil problematiko neprivodov pripornikov na različnima sodišča po državi, zaradi katerih prihaja do resnih težav pri reševanju sodnih zadev in izvajanju sodne oblasti.

Prisotni so se poleg sprememb sodniške zakonodaje dotaknili tudi nujnih sprememb zakona o kazenskem postopku. Med drugimi pomembnejšimi temami sta bili tudi prostorska problematika sodišč in digitalizacija sodnih postopkov.

Namen rednih mesečnih srečanj med predsednikom Vrhovnega sodišča in pravosodno ministrico je odprta izmenjava mnenj, identificiranje izzivov in iskanje rešitev za boljše delovanje pravosodnega sistema.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.