Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije
Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije

sodni postopki

Na Letni konferenci HELP mreže so ob 75-letnici Sveta Evrope obeležili 20-letnico HELP programov

05.07.2024 / Vrhovno sodišče

Palača Evropske komisije v Strasbourgu

Te dni v Strasbourgu poteka Letna konferenca HELP mreže, na kateri so predstavljeni dosežki in novosti v okviru HELP programov. Dogodka se je udeležil tudi predsednik Vrhovnega sodišča dr. Miodrag Đorđević, ki je kontaktna oseba Sveta Evrope za izobraževanje sodnikov in tožilcev o varstvu človekovih pravic.

Včeraj se je v Palači Evrope v Strasbourgu začela Letna konferenca HELP mreže, na kateri so s pestrim programom ob 75-letnici Sveta Evrope obeležili 20-letnico HELP programov. Le-ti so namenjeni krepitvi znanja in veščin sodnikov, tožilcev in odvetnikov o varstvu človekovih pravic ter pomembno prispevajo k učinkovitejšemu zagotavljanju pravnega varstva in zaščiti pravic posameznikov.

Na tokratni konferenci so predstavili najnovejše dosežke in novosti v okviru HELP programov, vključno z novimi tečaji o umetni inteligenci in človekovih pravicah ter varstvu osebnih podatkov pri objavi sodnih odločb. Poudarek je bil tudi na digitalizaciji in inovacijah v izobraževanju pravnikov. Osrednji govornik je bil dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je ob tej priložnosti poudaril pomen izobraževanja pravnikov za krepitev spoštovanja človekovih pravic.

Dogodek, ki poteka pod pokroviteljstvom litovskega predsedstva Odbora ministrov Sveta Evrope, bo med drugim vključeval razprave o izzivih na področju človekovih pravic in pravne države v digitalni dobi.

 

Predsednik VSRS Miodrag Đorđević, Marko Bošnjak in Alenka Košorok Humar
Predsednik VSRS dr. Miodrag Đorđević, predsednik ESČP dr. Marko Bošnjak, odvetnica Alenka Košorok Humar

 

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.