Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije
Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije

sodni postopki

Vrhovno sodišče obiskala delegacija iz Ukrajine

14.09.2023 / Vrhovno sodišče

Obisk delegacije iz Ukrajine na Vrhovnem sodišču

Vrhovno sodišče RS je danes obiskala delegacija dvanajstih sodnikov in predstavnikov Visokega antikorupcijskega sodišča Ukrajine, ki je v Slovenijo prispela v okviru študijskega obiska. Gostje iz Ukrajine so se med drugim seznanili z delovanjem slovenskega sodstva in nekaterimi ključnimi izzivi na področju delovanja sodne uprave.

Člane delegacije z Visokega antikorupcijskega sodišča Ukrajine je uvodoma nagovoril vrhovni sodnik dr. Damjan Orož, sicer tudi namestnik vodje Oddelka za spremljanje sodne prakse. V nadaljevanju je Tine Stegovec iz Službe za razvoj sodne uprave gostom predstavil delovanje službe, pri čemer je poseben poudarek namenil aktivnostim sodišč za učinkovitejše izvajanje sodne uprave in izenačevanju obremenitev sodišč, spregovoril pa je tudi o vplivu informatizacije na učinkovitost in poslovne procese sodišč.

Vodja Službe za odnose z javnostmi mag. Jaša Vrabec se je z gosti iz Ukrajine pogovarjal o družbenih trendih, ki bodo opredeljevali delo sodišč v prihodnosti, dejavnikih, ki vplivajo na zaupanje v sodstvo, ter različnih komunikacijskih aktivnostih slovenskega sodstva za boljše razumevanje delovanja in pomena sodstva v javnosti. Ob koncu študijskega obiska je člane delegacije iz Ukrajine nagovoril še vodja Centralne pravosodne knjižnice Igor Zemljič, ki jim je predstavil delo knjižnice in nekaj zanimivejših knjižničnih eksponatov.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.