zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Predsednik Florjančič na konferenci Globalno upravljanje za trajnostno svetovno ureditev

datum: 23.11.2021
vir: Vrhovno sodišče

Kot častni gost na mednarodni konferenci je predsednik Florjančič izpostavil pomembnost upoštevanja vladavine prava ter spoštovanje človekovih pravic, še posebej v času izrednih razmer, v katerih so se države znašle z epidemijo COVIDa.

Te dni je v Indiji preko spleta potekala mednarodna konferenca vrhovnih sodnikov, ki jo že 22. leto organizira indijska City Montessori School. Tema letošnje konference je bila globalno upravljanje za trajnostno svetovno ureditev, v sklopu katere so razpravljajoči nekaj časa namenili tudi pravnim vidikom doseganja zastavljenih ciljev.

Kot častni gost se dogodka udeležil tudi predsednik vrhovnega sodišče Damijan Florjančič. V spletnem nagovoru je izpostavil pomembnost upoštevanja vladavine prava ter spoštovanja človekovih pravic, kar še posebej pride do izraza v izrednih razmerah, v katerih so se države znašle z epidemijo COVIDa.

Med drugim je izpostavil tudi pomen demokratično izvoljenih predstavnikov oblasti ter pomembnost delitve vej oblasti. Neodvisno sodstvo je namreč predpogoj za vladavino prava, je še dodal, saj je edini mehanizem, ki lahko nadzoruje moč ostalih dveh vej oblasti, kar je za delovanje pravne države ključnega pomena.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Nihče ni, razen pred Bogom, dolžan obtoževati samega sebe.
Acusare nemo se debet nisi coram Deo.