zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Predsednik Florjančič ponovno v odboru mreže predsednikov vrhovnih sodišč EU

datum: 23.04.2021
vir: Vrhovno sodišče

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič se je danes udeležil Konference mreže predsednikov vrhovnih sodišč EU, na kateri so za novo predsednico mreže izvolili predsednico nemškega Zveznega vrhovnega sodišča Bettino Limperg. Poleg tega so na skupščini volili tudi nove člane odbora mreže predsednikov, ki šteje enajst članov. V odbor je bil za obdobje dveh let, kolikor traja mandat, ponovno izvoljen tudi predsednik slovenskega Vrhovnega sodišča.

Tokratna Konferenca mreže predsednikov vrhovnih sodišč EU bi sicer morala potekati že lani jeseni v Stockholmu, vendar je bila zaradi epidemije covida-19 najprej prestavljena na letošnje leto. Ker je glede na razmere tudi sedaj ni bilo mogoče izvesti v živo, je danes potekala na daljavo.

Poleg že omenjenega so člani konference danes sprejeli tudi poročilo o delu v obdobju od leta 2018 ter finančno poročilo, podprli pa so tudi spremembe poslovnika mreže predsednikov. V skladu s spremembami so lahko sedaj pridruženi člani mreže tudi predsedniki Vrhovnih sodišč bivših držav članic EU, kar omogoča tudi članstvo predstavnikov Velike Britanije.

S posebnim sporočilom se je na tokratni konferenci mreže predsednikov oglasil predsednik Vrhovnega sodišča sosednje Hrvaške Đuro Sessa, ki mu čez tri mesece poteče mandat predsednika. Za to funkcijo ne bo ponovno kandidiral, saj ocenjuje, da ponovljeni postopek izbire predsednika ni zastavljen korektno, zato se je članom Konference mreže predsednikov vrhovnih sodišč EU zahvalil za dosedanje sodelovanje in jim tudi v prihodnje zaželel uspešno delo.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Priznanje ni dokaz.
Confessio non est probatio.