zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Vrhovno sodišče prejelo priznanje za uporabo odprtokodnih sistemov

datum: 31.03.2010
vir: Vrhovno sodišče

Ob svetovnem dnevu odprtih formatov (Document Freedom Day (DFD) je Vrhovno sodišče, kot nosilec informatizacije v sodstvu, prejelo priznanje za njihovo uporabo, ter za velikopotezne in tehtne odločitve, kako čim bolje izrabljati odprte formate, standarde in kodo.

 

V sklopu svetovnega dneva odprtih formatov (Document Freedom Day (DFD)) so se predstavniki FSFE za Slovenijo odločili, da bodo sledili evropski tradiciji nagrajevanja institucij, ki izstopajo s svojo podporo odprtim standardom.

Vrhovnemu sodišču kot nosilcu informatizacije v sodstvu, so v priznanje za dosežke na področju uporabe odprtih formatov predali simbolično nagrado. Kot so navedli, je sodišče nagrado, ki jo je prevzela začasna predsednica Alenka Jelenc Puklavec, prejelo ne zgolj zaradi uporabe, temveč tudi zaradi zelo velikopoteznih in tehtnih odločitev, kako čim bolje izrabljati odprte formate, standarde in kodo.

Digitalno okolje vedno bolj kaže potrebo po razvoju in uporabi tehnologij in standardov, ki omogočajo nemoteno izmenjavo in uporabo različnih vsebin, ter s tem krepijo svobodo informiranosti in izražanja.

Svetovni dan odprtih formatov bo slovenska bratovščina podpornikov zaznamovala z vrsto aktivnostmi, med drugim bo v večernih urah potekalo predavanje z okroglo mizo, kjer bosta direktor Centra za informatiko pri VSRS, mag. Bojan Muršec, in vodja Službe za odnose z javnostmi, mag. Gregor Strojin, predstavila izkušnje in izzive institucije pri uporabi odprtih standardov. 

Argumentov ne gre šteti, vendar jih je treba tehtati.
Argumenta non sunt numeranda, sed ponderanda.