zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

predstavitev

 O B V E S T I L O

Okrajno sodišče v Slovenskih Konjicah
Mestni trg 6, 
3210 Slovenske Konjice

tel.: 03/ 757 24 30
faks: 03/ 757 24 40

e-pošta:

Obvestilo: Telefonski klici se snemajo. Zloraba se lahko kaznuje!

Poslovni čas sodišča:
od ponedeljka do četrtka: od 8. do 16. ure,
petek: od 8. do 15. ure.

Uradne ure v sodnih pisarnah za nevabljene stranke:
ponedeljek, sreda in petek: od 9. do 12. ure,
sreda: od 9. do 12. ure in od 14. do 16.30 ure.

Uradne ure zemljiške knjige:

ponedeljek, sreda in petek: od 9. do 12. ure,
v ponedeljek in sredo tudi: od 14. do 16. ure.

Poslovni čas in uradne ure na delovna dneva 24. in 31. decembra:
V skladu s 50. členom Sodnega reda je na delovna dneva 24. in 31. decembra poslovni čas sodišča od 8. do 13. ure, uradne ure za nevabljene stranke in za poslovanje v zvezi z javnimi knjigami pa od 9. do 12. ure.

Navodila za stranke

Gluhi in slepi v sodnih postopkih

Prošnje za snemanje glavnih obravnav

 

PREDSTAVITEV SKOZI ČAS

Okrajno sodišče v Slovenskih Konjicah je bilo ustanovljeno leta 1849. Teritorialno je spadalo v pristojnost Okrožnega sodišča v Celju. Leta 1854 je obsegalo občine Konjice-trg, Bezina, Dolnje Grušovje, Vrhole, Tepanje, Konjiška vas, Žiče, Preloge, Zreče, Oplotnica, Okoško, Kot, Sv. Jungart, Padeški Vrh, Skomarje, Stranice, Ljubnica, Paka, Dolnji Dolič, Kozjak, Brezje, Vitanje-trg, Zbelovo, Sv. Duh, Gornje Laže, Sv. Jernej, Tolsti Vrh, Sv. Uršula, Sv. Ilj, Bezovica.

V času nemške okupacije je bilo ukinjeno. Delovalo je le kot podružnica slovenskobistriškega okupacijskega sodišča. Leta 1945 je bilo ponovno ustanovljeno Okrajno sodišče v Slovenskih Konjicah, ki je pokrivalo okraj Slovenske Konjice. V Vitanju so opravljali sodne dneve vsak prvi torek v mesecu. Teritorialno se je spremenilo leta 1946, ko sta mu bili priključeni dve katastrski občini, Kozjak in Dolič, ki sta prej pripadali sodnemu okraju Slovenj Gradec. Kozjak je v stari Jugoslaviji že pripadal konjiškemu sodišču. Ukinjenoje bilo 5. aprila leta 1948, njegovo območje pa je bilo delno priključeno Okrajnemu sodišču v Poljčanah s sedežem v Slovenski Bistrici, delno pa Okrajnemu sodišču v Celju. Arhiv in zbirko listin je prevzelo Okrajno sodišče v Slovenski Bistrici.

Ponovno je bilo ustanovljeno leta 1960. Poslovati je začelo s 1. januarjem leta 1961. Obsegalo je krajevno območje občine Slovenske Konjice in je bilo izločeno iz območja Okrajnega sodišča v Celju. Sodišče je spadalo v pristojnost Okrožnega sodišča v Celju. Od leta 1965 je delovalo kot Občinsko sodišče v Slovenskih Konjicah za območje občine Slovenske Konjice, leta 1978 pa kot Temeljno sodišče Celje – enota Slovenske Konjice. Leta 1994 je bilo ponovno ustanovljeno Okrajno sodišče Slovenske Konjice. Pristojnost nad njim ima Okrožno sodišče v Celju.

Vir: Zgodovinski arhiv Celje

 

 

 

                                                                   

 


 

 

 

 

 

 

Pri otrocih ni mogoče najti krivde. Marcijan.
In parvulis nulla deprehenditur culpa.