Skoči na vsebino
Logotip - Okrajno sodišče v Slovenskih Konjicah
Skoči na vsebino
Logotip - Okrajno sodišče v Slovenskih Konjicah

Izpolnjevanje pogoja PCT za obiskovalce sodišč ni več potrebno

22.02.2022 / Vrhovno sodišče

Na fotografiji je zlata tehtnica.

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič je včeraj izdal spremenjeno Odredbo o posebnih ukrepih iz 83. člena Zakona o sodiščih zaradi preprečitve ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, skladno s katero se je veljavnost njegove prvotne Odredbe iztekla z včerajšnjim dnem. Spremenjena odredba je bila objavljena v Uradnem listu RS, št. 23/22. Od danes dalje za obiskovalce sodišč tako ni več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Tudi na sodiščih torej veljajo splošni ukrepi iz Odloka Vlade RS o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 22/22), ki je začel veljati včeraj. Gre za obvezno samoizolacijo v primeru suma okužbe, uporabo zaščitne maske v zaprtih prostorih, ohranjanje medosebne razdalje, razkuževanje rok in prezračevanje ter za spoštovanje drugih priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Druge omejitve pri poslovanju sodišč so se iztekle z včerajšnjim dnem, vseeno pa se strankam, njihovim pooblaščencem in drugim osebam priporoča uporabo modernejših načinov poslovanja s sodišči - vlaganje vlog preko portala eSodstvo v postopkih, kjer je to omogočeno, udeležba na narokih in zaslišanjih preko videokonferenčnih povezav ter uporabo objavljenih elektronskih naslovov in telefonskih številk v času uradnih ur za komunikacijo s sodišči.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.