zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Imenovana podpredsednica sodišča

datum: 14.06.2021
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Sodni svet je na mesto podpredsednice Okrožnega sodišča v Ljubljani za dobo šestih let imenoval okrožno sodnico svétnico Mihelo Mohorič.

Mohoričeva je dolgoletna izkušena sodnica z nadpovprečnimi sodniškimi in izjemnimi vodstvenimi rezultati v sodni upravi. Sodniško kariero je pričela 2002 kot okrajna sodnica na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Na funkcijo okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Ljubljani je bila imenovana 2006, kjer je bila razporejena na pravdni oddelek, ki ga je od septembra 2011 tudi vodila. 2015 je prevzela vodstveno funkcijo podpredsednice tukajšnjega sodišča, ki jo je uspešno opravljala in svojim dosedanjim delom že potrdila in izkazala svoje zelo dobre vodstvene sposobnosti na področju sodne uprave. Ob stalnem izvrševanju vodstvenih nalog sodne uprave vodi tudi postopke v pravdnih zadevah in gospodarskih sporih, odloča o zadevah mednarodne pravne pomoči, od leta 2014 dalje pa tudi v zadevah priznanja tujih sodnih odločb in od septembra 2015 dalje v družinskih sporih.

Strokovno je poleg sojenja aktivna tudi na več različnih področjih. Kot primerno kandidatko za mesto podpredsednice sodišča so jo podprli vsi relevantni deležniki, in sicer ministrica za pravosodje, predsednik Vrhovnega sodišča RS, predsednik Višjega sodišča v Ljubljani in predsednik tukajšnjega sodišča.

 

Vse pravo obstaja zavoljo ljudi. Hermogenijan.
Hominum causa omne ius constitutum.