Skoči na vsebino
Logotip - Višje delovno in socialno sodišče
Skoči na vsebino
Logotip - Višje delovno in socialno sodišče

Odziv Višjega delovnega in socialnega sodišča na medijske objave o višini najemnine za prostore sodišča na Dunajski cesti 22

19.01.2024 / Višje delovno in socialno sodišče

Višje delovno in socialno sodišče se je odzvalo na medijske objave in izjave ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan o višini najemnine, ki jo plačuje Ministrstvo za pravosodje za najem prostorov sodišča na naslovu Dunajska cesta 22 v Ljubljani. To so edini prostori, ki jih sodišče uporablja za svoje poslovanje. Sprejelo je izjavo za javnost, v kateri so navedli, da najemnina za prostore sodišča znaša 10.311,00 EUR mesečno oziroma 123.732,00 EUR letno.

Celotna vsebina izjave za javnost sledi v nadaljevanju:

 

"Izjava za javnost Višjega delovnega in socialnega sodišča

Glede na medijske objave in izjave ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan o višini najemnine za prostore Višjega delovnega in socialnega sodišča na naslovu Dunajska cesta 22, Ljubljana, Višje delovno in socialno sodišče podaja naslednjo izjavo za javnost:

 

„Najemnina za prostore Višjega delovnega in socialnega sodišča na naslovu Dunajska cesta 22, Ljubljana, znaša 10.311,00 EUR mesečno oziroma 123.732,00 EUR letno. To so edini prostori, ki jih sodišče uporablja za svoje poslovanje."