zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Obisk pripravnikov z Bavarske

datum: 23.10.2018
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Sodišče je v teh dneh gostilo pripravnike v pravosodju z Bavarske. V okviru strokovnega obiska so jih sprejeli na tukajšnjem in Vrhovnem sodišču RS.

Vodja Službe za razvoj sodne uprave Vrhovnega sodišča RS mag. Jaša Vrabec je zbranim predstavil slovenski sodni sistem in spregovoril o zadovoljstvu javnosti z delovanjem sodišč. Po predstavitvi in izmenjavi mnenj so si gostje iz Nemčije z zanimanjem ogledali zbirko najstarejšega knjižničnega gradiva, ki ga hranijo v Centralni pravosodni knjižnici. Ogledali so si tudi največjo razpravno dvorano v pritličju, ki je skoraj v celoti ohranila svoj prvotni videz in se seznanili z zgodovino stavbe.

Udeleženci obiska z Bavarske v največji razpravni dvorani

 

 

Kupec je tisti, ki naj pazi.
Caveat emptor.