zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Dan mediacije - Zgodbe mediatorjev v vsakdanjem življenju

datum: 16.05.2017
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Sodišču pridružene mediacije že več kot petnajst let vodijo do hitrega, poštenega in učinkovitega reševanja sporov. Mirno reševanje spora brez poraženca kljub temu ostaja premalo znano in prepoznano v vsakdanjem življenju ljudi.
V ta namen bodo mediatorji s primeri družinskega, gospodarskega in dednopravnega spora pokazali prednosti mediacije in javnosti povedali, kdaj zanje ni primerna.

Dogodek bo v ponedeljek, 22. maja, ob 10. uri v konferenčni dvorani, Tavčarjeva ulica 9, Ljubljana.

Na dogodku bodo sodelovali predsednik višjega sodišča Anton Panjan, podpredsednica okrožnega sodišča Sonja Ilovar Gradišar, vodja službe za alternativno reševanje sporov okrožnega sodišča Barbara Levstik Šega in mediatorji Gordana Ristin, Tanja Pia Metelko in Andrej Razdrih.

O nadaljnjem projektu sodišču pridružene mediacije s pomočjo evropskih sredstev bo spregovorila Mojca Lobnik iz Ministrstva za pravosodje.


Vabljeni.

Dogodek organizirata Višje sodišče v Ljubljani in Okrožno sodišče v Ljubljani
 

V podobnih zadevah je treba enako soditi.
De similibus idem est iudicandum.