zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Podpredsednik Vrhovnega sodišča na okrogli mizi

datum: 10.06.2019
vir: Vrhovno sodišče

Podpredsednik Vrhovnega sodišča RS dr. Miodrag Đorđević se je v petek, 7. junija, udeležil okrogle mize o Evropskih standardih človekovih pravic glede sojenja v razumnem roku, ki je potekala v Prištini na Kosovu. Kot eden glavnih govorcev je med drugim spregovoril o konceptu sojenja v razumnem roku v luči sodne prakse Evropskega sodišča za človekove pravice.

Na okrogli mizi, ki je bila namenjena sodnikom in pravnim svetovalcem Ustavnega sodišča Kosova, je dr. Đorđević sodeloval kot ekspert Sveta Evrope. Poleg že omenjenega so sodelujoči na okrogli mizi razpravljali še o potencialnih izboljšavah v primerih dolgotrajnih sodnih postopkov in o izkušnjah posameznih držav s tovrstnimi postopki.

V dvomu je treba soditi v prid obtoženca.
In dubio pro reo (iudicandum est).