zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Sodniki z Malte so se seznanili z uspešnimi praksami slovenskih sodišč

datum: 04.06.2019
vir: Vrhovno sodišče

Vrhovno sodišče RS je včeraj obiskala delegacija sodnikov z Malte, da bi se seznanila z nekaterimi uspešnimi projekti in praksami slovenskih sodišč. Za obisk Slovenije so se odločili v okviru projekta Evropske komisije za učinkovitost pravosodja pri Svetu Evrope (CEPEJ), saj so jih prepričali podatki o uspešnem napredku slovenskega sodstva, ki so jih zaznali pri CEPEJ in ki so vsako leto objavljeni tudi v poročilih omenjene organizacije.

Sodstvu na Malti težave povzročajo predvsem sodni zaostanki, zato so malteške sodnike najbolj zanimale slovenske izkušnje na tem področju. Največ pozornosti je bilo tako namenjene prizadevanjem Vrhovnega sodišča v okviru projektov, kot so Predsednikove plošče (ki predsednikom sodišč omogočajo hiter in enostaven dostop do bistvenih podatkov o poslovanju sodišč), postopek triaže v gospodarskih sporih in filtriranje zadev na Vrhovnem sodišču v okviru civilnih postopkov. Goste z Malte so zelo zanimali tudi pritožbeni postopki na sodiščih ter projekti izobraževanja sodnikov in sodnega osebja.

Študijski obisk malteških sodnikov na Vrhovnem sodišču RS je potekal v okviru podpore projektu učinkovitosti pravosodja na Malti, v okviru CEPEJ in s sredstvi Evropske unije.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Tatvine ni mogoče zgrešiti brez tatinskega namena. Gaj.
Furtum sine affectu furandi non committitur.