zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Vrhovnemu sodišču posebno priznanje Pravne fakultete

datum: 16.04.2019
vir: Vrhovno sodišče

Ob dnevu Pravne fakultete v Ljubljani je v ponedeljek, 15.4.2019, v prostorih fakultete potekala slovesnost, na kateri so med drugim podelili tudi posebna priznanja. Med prejemniki posebnih priznanj Pravne fakultete v Ljubljani je letos tudi Vrhovno sodišče RS.

Vrhovno sodišče RS je posebno priznanje prejelo za dolgoletno uspešno sodelovanje, ki se kaže tako v strokovnih izmenjavah mnenj kot tudi v sodelovanju na področju izobraževanja, poleg tega pa Vrhovno sodišče študentom Pravne fakultete omogoča tudi pridobivanje praktičnih znanj z različnih sodnih področij.

Posebno priznanje je na slovesnosti v imenu Vrhovnega sodišča prevzel njegov predsednik, mag. Damijan Florjančič. Slavnostni govornik na prireditvi pa je bil dr. Marko Bošnjak, slovenski sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

 

Šteje se, da podpisnik soglaša s podpisanim.
Subscribens consentire subscriptis censetur.