zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Predsednik Florjančič sprejel predsednico Evropskega pravnega inštituta

datum: 26.03.2019
vir: Vrhovno sodišče

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič je včeraj sprejel predsednico Evropskega pravnega inštituta (ELI) Christiane Wendehorst, ki mu je podrobneje predstavila delovanje omenjenega inštituta.

Med pogovorom z gostjo je predsednik Florjančič izpostavil, da so nekatere aktivnosti Evropskega pravnega inštituta zelo zanimive za slovensko Vrhovno sodišče, še posebej projekt z družinskega področja, saj se pri nas na tem področju zaradi uveljavitve Družinskega zakonika v kratkem obetajo spremembe. Predsednik VSRS je na povabilo predsednice ELI izrazil tudi interes za članstvo Vrhovnega sodišča v omenjeni organizaciji.

Evropski pravni inštitut je sicer neprofitna organizacija, ki se v okviru svojih projektov ukvarja predvsem s pripravo gradiv, namenjenih pravnim praktikom z različnih področij, tudi sodnikom, pri njihovem delu. ELI trenutno združuje institucije oz. člane iz 58 različnih pravnih sistemov, od sodnikov, pravnikov, notarjev do akademikov, ki se ukvarjajo z različnimi pravnimi področji.

Sam namen zagrešiti tatvino ne napravi tatu.
Sola cogitatio furti faciendi non facit furem.