zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Obisk glavnega pravnega svetovalca SE Jörga Polakiewicza

datum: 11.12.2018
vir: Vrhovno sodišče

Ob svetovnem dnevu človekovih pravic je predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič sprejel glavnega pravnega svetovalca Sveta Evrope Jörga Polakiewicza, ki je med srečanjem Slovenijo izpostavil kot državo, ki zgledno izvršuje sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice in je po njegovih besedah pri tem lahko zgled drugim državam članicam Sveta Evrope.

Predsednik Florjančič pa je poudaril zavezanost Vrhovnega sodišča k spoštovanju sodb ESČP ter se zavzel za okrepljeno strokovno sodelovanje z Evropskim sodiščem za človekove pravice, tako v obliki neposrednih strokovnih srečanj med sodiščema kot tudi v okviru drugih oblik sodelovanja s Svetom Evrope. Pogovarjala sta se tudi o izvolitvi sodnikov ter se strinjala, da politični organ ni primeren za odločanje o izvolitvi na sodniško mesto.

 

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Nihče ne more prenesti na drugega več pravic, kot jih ima sam.
Nemo plus iuris ad alium transfere potest, quam ipse habet.