zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Vrhovno sodišče RS na Sodniških dnevnih Republike Srbije

datum: 11.10.2018
vir: Vrhovno sodišče

Predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije mag. Damijan Florjančič se je skupaj z vrhovnim sodnikom dr. Miodragom Đorđevićem na povabilo predsednika Vrhovnega kasacijskega sodišča Republike Srbije Dragomirja Milojevića od 8. do 10. oktobra 2018 v Vrnjački Banji udeležil Sodniških dnevov 2018 - Letnega posvetovanja sodnikov Republike Srbije.

 

Posvetovanja so se poleg predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije udeležili še predsedniki Vrhovnih sodišč iz regije, Ministrica za pravosodje Republike Srbije, predsedniki višjih sodišč v Republiki Srbiji, predstavniki mednarodnih institucij in veleposlanik Združenega Kraljestva.

Predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije v pozdravnem nagovoru poudaril pomen sodelovanja med vsemi tremi vejami oblasti, prizadevanj za krepitev neodvisnosti sodne veje oblasti, pomen učinkovitega transparentnega in odgovornega izvrševanja sodne funkcije ter pomen mednarodnega sodelovanja.

Glavne teme posvetovanja, ki se izvaja v sodelovanju z USAID in OSCE, so bile vezane na vprašanja neodvisnosti in učinkovitosti sodstva, položaja sodišč in sodnikov, pomena komuniciranja ter odnosov z mediji.

Večja krivda, težja kazen.
Graviore culpa gravior poena.