zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Občna seja o kandidatih za predsednika Vrhovnega sodišča

datum: 05.12.2016
vir: Vrhovno sodišče

Na Vrhovnem sodišču je danes potekala občna seja vrhovnih sodnic in sodnikov, ki so odločali o podpori kandidatoma za predsednika Vrhovnega sodišča.

Na občni seji je bilo navzočih 29 vrhovnih sodnic in sodnikov, vključno s kandidatoma mag. Damijanom Florjančičem in mag. Rudijem Štravsom.

V prvem krogu sta oba kandidata dobila podporo občne seje, zato je ta nadaljevala z glasovanjem o vprašanju, kateremu kandidatu dati prednost. V drugem krogu glasovanja je občna seja dala prednost vrhovnemu sodniku mag. Damijanu Florjančiču. Popredsednica Vrhovnega sodišča RS bo o rezultatu glasovanja obvestila ministra za pravosodje, ki bo nadaljeval postopek izbire s pridobitvijo mnenja Sodnega sveta.

Zakon je najvarnejši vodja pri delu sodnikov.
Lex est exercitus iudicum tutissimus ductor.