zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

V. konferenca dobrih praks v sodstvu

datum: 16.12.2014
vir: Vrhovno sodišče

Na letošnji konferenci so bili predstavljeni pomembnejši projekti prenove poslovnih procesov, ki potekajo po slovenskih sodiščih, ter posledice informatizacije in uvedbe e-poslovanja, podelili pa so tudi priznanja za dosežke na področju pravosodja.

Na letošnji V. konferenci dobrih praks v sodstvu, ki je v organizaciji Službe za razvoj sodne uprave pri Vrhovnem sodišču RS potekala na Brdu pri Kranju, so svoje projekte predstavila okrajna sodišča v Piranu, Ljubljani, Mariboru, Slovenj Gradcu, Delovno in socialno sodišče v Ljubljani ter okrožna sodišča v Slovenj Gradcu in Mariboru. Konference se je udeležil tudi prof. dr. Andrej Robida, izredni profesor pediatrije in javnega zdravja, ki je na primeru zdravniških napak govoril o ustreznih sistemskih odzivih na napake.   

Predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša je v svojem nagovoru pohvalil prizadevanja vseh sodišč pri iskanju načinov za izboljšanje rezultatov poslovanja sodišč ter izpostavil pomen delovanja sodnega okrožja kot celote. Rezultati kažejo, da je sodstvo v preteklih letih skladno z zastavljenimi cilji doseglo pomembne premike. Novi in spremenjeni načini poslovanja omogočajo učinkovitejše reševanje zadev, poslovanje sodišč pa se s tem izboljšuje. Sodišča so v zadnjih štirih letih uspela število nerešenih zadev znižati s 470 tisoč na 300 tisoč zadev, letos pa je število nerešenih pomembnejših zadev prvič padlo pod 100.000. Tak pristop omogoča sistemsko skrajševanje povprečnih časov obravnave sodnih zadev, kar za stranke predstavlja enega najpomembnejših dejavnikov.      

 

 


Nihče ne sme postati bogatejši na škodo drugega.
Nemo cum damno alterius locupletior fieri debet.