zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Obvestilo VSRS v zvezi z izvajanjem Zakona o davku na nepremičnine

datum: 20.02.2014
vir: Vrhovno sodišče

Center za informatiko na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije (v nadaljevanju CIF), ki upravlja informacijski sistem e-ZK, je skrbnik nekaterih podatkov, ki vplivajo na določitev davčnega zavezanca ter na davčno stopnjo davka na nepremičnine. Zato je CIF že za potrebe informativnih obvestil o davku na nepremičnine posredoval dne 10.1.2014 na GURS podatke o vpisanih osebnih služnostih (405 - vknjižen užitek, 406 - vknjižena raba in 407 - vknjižena služnost stanovanja) ter podatke o nepremičninah, ki imajo status javnega dobra.

Vmesne spremembe podatkov o vpisanih/izbrisanih osebnih služnostih ter vpisanih/izbrisanih zaznamb javnega dobra, bo CIF posredoval na GURS še dvakrat, in sicer dne 27.2.2013 in dne 13.3.2014. To pomeni, da imajo lastniki nepremičnin še čas urejati podatke, saj se bodo vse spremembe, ki vplivajo na določitev davčnega zavezanca ali na davčno stopnjo in bodo vpisane (izvršene) v informatizirano zemljiško knjigo do navedenih datumov, posredovale na GURS, ki bo podatke registra nepremičnin s stanjem 1.4.2014 predala davčni upravi za izračun davka na nepremičnine.

Posebna določila se ne smejo razširjati na podobne primere.
Singularia non sunt extendenda.