zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Vrhovno sodišče prejemnik prvih NSIOS certifikatov spletne dostopnosti

datum: 03.07.2020
vir: Vrhovno sodišče

Včeraj je v Narodni galeriji potekal dogodek, namenjen dobrim praksam s področja spletne dostopnosti najširšem krogu uporabnikov. Prva certifikata sta bila podeljena spletiščima Vrhovnega sodišča nasodiscu.si in eu-drzavljan.

NSIOS certifikat spletne dostopnosti je namenjen tako zakonskim zavezancem kot tudi družbeno odgovornim podjetjem in organizacijam, ki želijo omogočiti dostop do svojih vsebin najširšemu krogu uporabnikov. Pridobitev omenjenega certifikata pomeni, da ima organizacija spletne strani urejene tako, da so vsebine čim bolj dostopne ljudem z najrazličnejšimi oblikami invalidnosti (slepim in slabovidnim, gluhim in naglušnim, gibalno oviranim in kognitivno oviranim).

"Osnovni namen teh spletnih strani je bil približati delovanje sodstva državljanom v razumljivem jeziku. Želimo, da je sodstvo dostopno vsem. S tem da nudimo razumljive informacije v preprostem jeziku. Vemo da, je pravni jezik izjemno kompleksen in zato smo želeli zahtevne kompleksne postopke državljanom predstaviti na razumljiv način in ob tem hkrati paziti tudi na to, da je ta vsebina dostopna vsem, se pravi tudi invalidom", je ob podelitvi certifitkata povedal vodja službe za razvoj sodne uprave mag. Jaša Vrabec.

NSIOS-ov certifikat spletne dostopnosti je plod sodelovanja med Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije in Beletrine, ki spodbuja dostopnost ter vključevanje invalidov v kulturno in širšo družbeno sfero.

 

nasodiscu.si

eu-drzavljan.si

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

 

V podobnih zadevah je treba enako soditi.
De similibus idem est iudicandum.