zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Vrhovna sodnica Nina Betetto postala predsednica Posvetovalnega sveta evropskih sodnikov

datum: 06.01.2020
vir: Vrhovno sodišče

Posvetovalni svet evropskih sodnikov (CCJE) je na plenarnem srečanju, ki je novembra lani potekalo v Strasbourgu izvolil novo vodstvo. Za predsednico, ki je funkcijo prevzela s 1. januarjem 2020, je bila izvoljena vrhovna sodnica mag. Nina Betetto iz Slovenije, za podpredsednika pa sodnik Kim Lewison iz Velike Britanije.

Posvetovalni svet evropskih sodnikov (CCJE) je na plenarnem srečanju, ki je novembra lani potekalo v Strasbourgu izvolil novo vodstvo. Za predsednico, ki je funkcijo prevzela s 1. januarjem 2020, je bila izvoljena vrhovna sodnica mag. Nina Betetto iz Slovenije, za podpredsednika pa sodnik Kim Lewison iz Velike Britanije.

CCJE je posvetovalni organ Sveta Evrope, katerega naloga je opozarjanje na posebno vlogo sodne oblasti v demokratični družbi. Ukvarja se z vprašanji neodvisnosti, nepristranskosti in strokovnosti sodnikov, njegova osrednja funkcija pa je priprava mnenj o različnih vprašanjih, ki se dotikajo sodnikovega dela.

Z vzpostavitvijo tega telesa pred 20 leti je Svet Evrope dal posebno pozornost statusu sodnika, kakovosti sodnega sistema, vladavini prava ter promociji in zaščiti človekovih pravic in splošnih svoboščin. Do sedaj so sprejeli 22 mnenj, nekatera med njimi so dostopna tudi v slovenskem jeziku. Na zadnjem zasedanju je bilo sprejeto mnenje o vlogi strokovnih sodelavcev v sodnih sistemih.

Ob izvolitvi je vrhovna sodnica mag. Nina Betetto izrazila zadovoljstvo nad ponujeno priložnostjo vodenja tega za vladavino prava pomembnega telesa, katerega člani so aktivni sodniki, dobri poznavalci delovanja sodnih sistemov, iz 47 članic Sveta Evrope.

Nagovor predsednice CCJE, mag. Nine Betetto (v angleškem jeziku)

 

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Dokazovati mora tožnik.
Petitori incumbit probatio.