zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Vrhovno sodišče obiskala delegacija javnega tožilstva iz Srbije

datum: 11.09.2019
vir: Vrhovno sodišče

Na obisku na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije se je danes mudila delegacija Republiškega javnega tožilstva Republike Srbije, ki jo je sprejel podpredsednik Vrhovnega sodišča dr. Miodrag Đorđević. Največ pozornosti na pogovorih s tožilci iz Srbije so sogovorniki namenili problematiki organiziranega kriminala, mednarodnega sodelovanja na področju kriminalitete in boju s kibernetskim kriminalom.

Delegacijo srbskega javnega tožilstva, ki je Slovenijo obiskala na povabilo generalnega državnega tožilca Republike Slovenije Draga Škete, je vodila srbska republiška javna tožilka Zagorka Dolovac, ob njej pa sta bila v delegaciji še namestnik javne tožilke Branko Stamenković in vodja oddelka za mednarodno sodelovanje Gordana Janičijević.

Na strani Vrhovnega sodišča pa sta poleg podpredsednika dr. Đorđevića na pogovorih sodelovala še vodja kazenskega oddelka, vrhovni sodnik Branko Masleša, in vrhovni sodnik z istega oddelka Mitja Kozamernik. Slovenski vrhovni sodniki so tožilskim kolegom iz Srbije sicer predstavili tudi razvoj procesnega in materialnega kazenskega prava Republike Slovenije po njenem vstopu v Evropsko unijo in pomen spoštovanja človekovih pravic v sodnih postopkih.

Uporaba je življenje pravnega pravila.
Applicatio est vita regulae.