Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče
Skoči na vsebino
Logotip - Vrhovno sodišče

Vrhovno sodišče gostilo delegacijo Vrhovnega sodišča Latvije

10.10.2023 / Vrhovno sodišče

Vrhovno sodišče je obiskala delegacija iz Latvije.

Vrhovno sodišče RS je v ponedeljek in torek gostilo delegacijo Vrhovnega sodišča Latvije. Gostom so med drugim predstavili izkušnje slovenskega sodstva z elektronskim poslovanjem in z objavljanjem oziroma dostopnostjo sodnih odločb širši javnosti. Člane latvijske delegacije je uvodoma pozdravil predsednik Vrhovnega sodišča RS dr. Miodrag Đorđević.

Na obisku delovne narave so gostom poleg tega predstavili področje zadovoljstva javnosti z delovanjem sodišč in komuniciranje sodišč z javnostjo, o čemer je spregovoril vodja Službe za odnose z javnostmi na Vrhovnem sodišču RS mag. Jaša Vrabec. O dostopnosti sodnih odločb javnosti je spregovorila dr. Agata Cevc iz Sektorja vrhovnega sodišča za analize in raziskave, medtem ko je organizacijski sekretar Rado Brezovar spregovoril o elektronskih sejah na vrhovnem sodišču.

Med današnjim delom obiska se bodo člani delegacije iz Latvije seznanili še s hranjenjem dokumentov in arhivov v elektronski obliki ter z informacijsko infrastrukturo in varnostjo, o čemer bo spregovoril direktor Centra za informatiko pri vrhovnem sodišču mag. Bojan Muršec. Ob koncu obiska pa si bodo pod vodstvom vodje knjižnice Igorjem Zemljičem ogledali še bogato zbirko knjig, ki jih hrani Centralna pravosodna knjižnica.

 

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.