zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Nagrada Vrhovnemu sodišču za dobro prakso pri varstvu osebnih podatkov elektronske zemljiške knjige (EZK)

datum: 29.01.2013
vir: Vrhovno sodišče

Ljubljana, 29. 1. 2013 - Vrhovno sodišče Republike Slovenije je včeraj, 28. januarja 2013, ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov prejelo nagrado Informacijskega pooblaščenca za dobro prakso na področju varstva osebnih podatkov v javnem sektorju. Vrhovno sodišče je nagrado prejelo, ker je pri vodenju elektronske zemljiške knjige pokazalo visoko stopnjo zavedanja o pomenu pravice do varstva osebnih podatkov.

Nagrada pomeni priznanje ne le za strokovno delo na področju varstva osebnih podatkov v elektronsko podprtih sistemih, ki zagotavljajo informatizacijo za uporabnike izjemno pomembnega sodnega postopka, kot je zemljiškoknjižni postopek, temveč kaže tudi na zavedanje sodne veje oblasti o pomembnosti pravne države kot temeljne ustavne vrednote. Mnenje številka 14 Posvetovalnega sveta evropskih sodnikov, sprejeto v Strasbourgu novembra 2011, opozarja, da elektronske aplikacije nikakor ne smejo ogroziti nobenega od temeljnih načel Konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, torej tudi ne pravice do zasebnosti in v tem okviru tudi ne pravice vsakogar do varstva osebnih podatkov.

Prejeta nagrada dokazuje, da se je varstvo osebnih podatkov uveljavilo v polni meri tudi v sodni veji oblasti. Pri izgradnji in nadgradnji elektronske zemljiške knjige, ki bo zaključena še v letošnjem letu, gre posebna zahvala predvsem Jaši Jasminki Trklja in mag. Katarini Vodopivec, okrožnima sodnicama, dodeljenima na Evidenčni oddelek Vrhovnega sodišča, ter Almi Ključanin, tehnični vodji projekta elektronske zemljiške knjige iz Centra za informatiko pri Vrhovnem sodišču.

O tem tudi Informacijski pooblaščenec

Splošno ne razveljavlja posebnega.
Generalia specialibus non derogant.