zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Predstavniki treh vej oblasti na skupnem sestanku

datum: 17.01.2019
vir: Vrhovno sodišče

Na predlog predsednika Vrhovnega sodišča RS mag. Damijana Florjančiča in predsednika Slovenskega sodniškega društva dr. Andreja Ekarta je v torek, 15.1.2019, pri predsedniku Državnega zbora RS mag. Dejanu Židanu potekal sestanek, ki se ga je udeležil tudi predsednik slovenske vlade Marjan Šarec.

Sestanek predstavnikov vseh treh vej oblasti je bil namenjen iskanju intenzivnejših načinov sodelovanja v okviru pristojnosti vsake od treh vej oblasti in iskanju optimalnih rešitev v korist vseh državljanov. Tako glede samega delovanja države in njenih institucij kot tudi na področju zakonodaje. Sogovorniki so poleg tega spregovorili o oblikovanju enotne metodologije za zagotavljanje finančnih in prostorskih pogojev za delovanje vseh treh vej oblasti ter, prav tako v skladu z načeli sistema zavor in ravnovesij, o uravnoteženju položaja na tistih področjih, kjer še obstajajo neravnovesja med različnimi vejami oblasti.

Predsednik Slovenskega sodniškega društva dr. Ekart je ob tem izpostavil potrebo po dodatnem angažmaju v zvezi s krepitvijo neodvisnosti sodnikov in izboljšanjem položaja sodstva, kamor sodi tudi finančna neodvisnost, ter odprava plačnih nesorazmerij med predstavniki različnih vej oblasti.

Srečanje med predstavniki vseh treh vej oblasti je potekalo v duhu konstruktivnih prizadevanj v dobro delovanja države kot celote, zato so se strinjali, da bodo sodelovanje v prihodnje še okrepili. 

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Izvršba je cilj in plod zakona.
Executio est finis et fructur legis.