zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

8. konferenca dobrih praks v sodstvu

datum: 13.12.2017
vir: Vrhovno sodišče

Na Brdu pri Kranju je v torek, 12. 12. 2017, v organizaciji Vrhovnega sodišča potekala že osma konferenca dobrih praks v sodstvu

Na konferenci so predstavniki slovenskih sodišč predstavili različne ukrepe in aktivnosti, ki so v preteklem obdobju prispevale k izboljšanju organizacije dela in poslovanja sodišč.

Kot je v nagovoru izpostavil predsednik Vrhovnega sodišča RS, mag. Damijan Florjančič, iskanje dobrih praks pomeni identificiranje optimalnih rešitev za organizacijo dela v posameznem sodnem postopku ter tudi na drugih ravneh dela, ter nas spremlja na vsakem koraku, od začetka sodne kariere ali od nastopa vsake od vodstvenih funkcij ali drugih nalog v sodstvu. Zato je izjemnega pomena, da se zamisli, rešitve, odločitve, ki se ob tem porajajo, ne porazgubijo, pozabijo oziroma ostanejo neopažene.

V okviru konference sta bila v okviru širšega projekta Izboljšanje kakovosti sodstva predstavljena še potekajoča projekta Sodniške veščine in mentorstvo ter Postopkovna pravičnost. Lidija Kolinić Hočevar, strokovna sodelavka na preiskovalnem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani, je predstavila izvedbo sobe za zaslišanje otrok, ki je namenjena izboljšanju in olajšanju izkušnje otrokom sicer stresnega zaslišanja ter udeležbe v sodnih postopkih. Gospe Kolinić Hočevar je v nadaljevanju predsednik Vrhovnega sodišča podelil posebno priznanje za nadpovprečne dosežke na področju pravosodja.

Med različnimi tematikami je dr. Helena Jeriček Klanšček z Nacionalnega inštituta za javno zdravje spregovorila o stresu na delovnem mestu in načinih za njegovo upravljanje, okrajno sodišče v Žalcu o prenosu opravil med zaposlenimi za učinkovitejše delovne procese, celjsko okrožje o delu sodnega izvršitelja, okrožno sodišče v Mariboru o zasegu in prodaji kriptovalut na primeru Bitcoin, vrhovno sodišče o računalniški podpori seji gospodarskega oddelka, okrajno sodišče iz Slovenj Gradca pa o risanju družinskih dreves za potrebe zapuščinskih postopkov.

Splošno ne razveljavlja posebnega.
Generalia specialibus non derogant.