zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Mag. Betetto podpredsednica CCJE

datum: 13.11.2017
vir: Vrhovno sodišče

Vrhovna sodnica mag. Nina Betetto je bila na 18. plenarnem srečanju Posvetovalnega sveta evropskih sodnikov v Strasbourgu izvoljena za podpredsednico tega organa.

Posvetovalni svet evropskih sodnikov (Consultative Council of European Judges - CCJE) je na 18. plenarnem srečanju, ki je med 8. in 10. novembrom potekalo v Strasbourgu, izvolil novo vodstvo.

Za predsednika je bil izvoljen Djuro Sessa iz Hrvaške, za podpredsednico pa mag. Nina Betetto iz Slovenije, s čimer se je končal dvoletni mandat Norvežana Nilsa Engstada.  

CCJE je posvetovalni organ Sveta Evrope, ki opozarja na posebno vlogo sodne oblasti v demokratični družbi ter se ukvarja z vprašanji neodvisnosti, nepristranskosti in strokovnosti sodnikov.

Uporaba je življenje pravnega pravila.
Applicatio est vita regulae.