<< Nazaj na seznam zadetkov
AAAArial|Georgia

 

VSK sklep Cpg 262/99

Sodišče:Višje sodišče v Kopru
Oddelek:Gospodarski oddelek
ECLI:ECLI:SI:VSKP:1999:CPG.262.99
Evidenčna številka:VSK0000208
Datum odločbe:07.10.1999
Področje:IZVRŠILNO PRAVO
Institut:ugovor dolžnika zoper sklep o izvršbi

Jedro

Če dolžnik v ugovoru zoper sklep o izvršbi na podlagi sporazuma o ustanovitvi zastavne pravice, navaja le okoliščine, ki se ne tičejo pravnega razmerja, izhajajočega iz sporazuma, je tak ugovor neutemeljen.

 

Izrek

Pritožba drugih dolžnikov se zavrne kot neutemeljena in v izpodbijanem delu p o t r d i sklep sodišča prve stopnje.

 

Obrazložitev

Z izpodbijanim sklepom je sodišče prve stopnje zavrnilo ugovor prvega dolžnika zoper sklep o izvršbi, nato pa kot neutemeljen tudi ugovor drugih dolžnikov z dne 24.6.1997. Zoper ta sklep se pritožujeta druga dolžnika, to sta V. in R. B. brez posebne navedbe pritožbenih razlogov in navedbe pritožbenega predloga. V pritožbi navajata le, da se ne počutita dolžnika, saj sta v pogovoru z vodstvom prvega dolžnika dobila zagotovilo, da bo prvi dolžnik sam dolg do banke poravnal v najkrajšem času.

Pritožba drugih dolžnikov ni utemeljena.

Pritožbeno sodišče ugotavlja, da je sodišče prve stopnje izpodbijani sklep izdalo v skladu z določilom 49. in sledečih členov Zakona o izvršilnem postopku (ZIP). Navedbe drugih dolžnikov v pritožbi namreč niso take narave, da bi kakorkoli preprečevale izvršbo. Pritožbeno sodišče je zato pritožbo drugih dolžnikov zavrnilo kot neutemeljeno in v izpodbijanem delu potrdilo sklep sodišča prve stopnje.

 


Zveza:

ZIP člen 50, 53, 50, 53.

Pridruženi dokumenti:*

*Zadeve, v katerih je sodišče sprejelo vsebinsko enako stališče o procesnih oz. materialnopravnih vprašanjih.
Datum zadnje spremembe:
23.08.2009

Opombe:

P2RvYy00ODI3MQ==