<< Nazaj na seznam zadetkov
AAAArial|Georgia

 

VSK sklep Cpg 252/99

Sodišče:Višje sodišče v Kopru
Oddelek:Gospodarski oddelek
ECLI:ECLI:SI:VSKP:1999:CPG.252.99
Evidenčna številka:VSK0000204
Datum odločbe:07.10.1999
Področje:IZVRŠILNO PRAVO
Institut:ugovor dolžnika zoper sklep o izvršbi na podlagi verodstojne listine

Jedro

Če dolžnik v ugovoru zoper sklep o izvršbi, izdan na podlagi verodostojne listine, le na splošno ugovarja, da je terjatev neutemeljena, je tak ugovor neobrazložen in s tem neutemeljen.

 

Izrek

Pritožba dolžnika se zavrne kot neutemeljena in p o t r d i sklep o izvršbi sodišča prve stopnje.

 

Obrazložitev

Z izpodbijanim sklepom o izvršbi je sodišče prve stopnje dolžniku naložilo plačilo 194.035,00 SIT z zamudnimi obrestmi in izvršilnimi stroški, ki jih je odmerilo na 33.255,00 SIT, in zoper dolžnika za izterjavo teh zneskov dovolilo izvršbo z rubežem in preodkazom sredstev na računu in z rubežem ter prodajo dolžnikovih premičnin.

Zoper ta sklep je dolžnik vložil ugovor, ki ga je sodišče prve stopnje posredovalo pritožbenemu sodišču, da o njem odloči kot o pritožbi. V ugovoru dolžnik navaja le, da se ne strinja z izterjavo zneska 194.035,00 SIT, ker je terjatev neutemeljena.

Pritožba dolžnika ni utemeljena.

Pritožbeno sodišče ugotavlja, da je treba dolžnikov ugovor, ki ga sedaj obravnava kot pritožbo, res šteti za neobrazloženega in s tem za neutemeljenega. Dolžnik v ugovoru namreč le na splošno navaja, da je terjatev neutemeljena, ne da bi za svoje trditve predložil kakršnekoli dokaze. Pritožbeno sodišče je zato pritožbo dolžnika zavrnilo kot neutemeljeno in potrdilo izpodbijani sklep sodišča prve stopnje.

 


Zveza:

ZIZ člen 53/2, 62/5, 53/2, 62/5.

Pridruženi dokumenti:*

*Zadeve, v katerih je sodišče sprejelo vsebinsko enako stališče o procesnih oz. materialnopravnih vprašanjih.
Datum zadnje spremembe:
23.08.2009

Opombe:

P2RvYy00ODI2OA==