zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Kazenski oddelek prevzema sodnica Deja Kozjek

datum: 05.06.2018
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Vodenje kazenskega oddelka Okrožnega sodišča v Ljubljani z današnjim dnem, 5. junija 2018, prevzema okrožna sodnica svetnica Deja Kozjek.

Kozjekova meni, da je dosedanje delo oddelka dobro zastavljeno, zato bo nadaljevala v tej smeri. Ob tem bo sledila uresničitvi že zastavljenega cilja, da se organizacija dela specializiranega in kazenskega oddelka loči zaradi specifičnosti kazenskih zadev. Sodnica je za vodenje oddelka imenovana skladno s spremembo Razporeda sodnikov Okrožnega sodišča v Ljubljani za leto 2018, ki ga je sodišče izdalo po Zakonu o sodiščih.

Do imenovanja nove vodje sodnikov kazenskega področja, je prišlo zaradi odhoda dosedanjega vodje oddelka, višjega sodnika Borisa Gabrijela Hrovata, ki je bil imenovan na mesto višjega sodnika na Višjem sodišču v Ljubljani. Poleg omenjenega sodnika sta bili iz vrst sodnikov tukajšnjega sodišča za delo na ljubljanskem višjem sodišču imenovani tudi sodnica specializiranega oddelka, višja sodnica Barbara Črešnar Debeljak in sodnica pravdnega oddelka, višja sodnica Suzana Ivanič Lovrin.
Omenjene višje sodnike je marca letos imenoval Sodni svet. Ob imenovanju na višje sodniško mesto je Sodni svet na prosti mesti višjega sodnika na Višjem sodišču v Ljubljani tako izbral in imenoval kazenska sodnika Borisa Gabrijela Hrovata in Barbaro Črešnar Debeljak, na prosto mesto višjega sodnika civilnopravnega področja Višjega sodišča v Ljubljani pa sodnico Suzana Ivanič Lovrin.
 

Pri otrocih ni mogoče najti krivde. Marcijan.
In parvulis nulla deprehenditur culpa.