zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Predstavitev LPUUS 2017 Sodnemu svetu

datum: 17.05.2018
vir: Vrhovno sodišče

Predsednik Vrhovnega sodišča, mag. Damijan Florjančič, je danes predal Letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč predsedniku Sodnega sveta, dr. Marku Novaku.

V razgovoru ob predstavitvi LPUUS sta sogovornika obravnavala vrsto vprašanj, ki se nanašajo na področje delovanja obeh institucij. Poseben poudarek sta namenila vprašanju spremljanja in analize časovnih standardov z vidika učinkovitega in rednega poslovanja sodišč v prihodnje.

Predsednik Florjančič je predsednika Sodnega sveta dr. Novaka seznanil s problematiko generacijske vrzeli pri postopkih izvolitev in napredovanj sodnikov, ki lahko dolgoročno vpliva na trajnostni razvoj slovenskega sodstva, dotaknila pa sta tudi vprašanja skrbne izdelave ocen dela sodnikov, še posebej v povezavi z načelnim stališčem Sodnega sveta v zvezi z omejevanjem obdobja dodelitve sodnikov v različne pravosodne institucije.

Tudi v razgovoru s Sodnim svetom se je pokazala prostorska problematika sodstva, še posebej v Ljubljani, saj širitev pristojnosti Sodnega sveta terja nove prostore tudi za to institucijo.

Kaznovanje slabih je varstvo dobrih.
Malorum poena praesidium est bonis.