zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Nina Betetto imenovana za podpredsednico Vrhovnega sodišča

datum: 05.05.2011
vir: Vrhovno sodišče

Državni zbor je 4. 5. 2011 za podpredsednico Vrhovnega sodišča za šestletni mandat imenoval vrhovno sodnico mag. Nino Betetto.

Mag. Nina Betetto je diplomirana pravnica (Pravna fakulteta v Ljubljani, 1985), ima pa tudi diplomo vzporednega študija francoščine (Filozofska fakulteta v Ljubljani, 1986). Svojo poklicno kariero je začela kot strokovna sodelavka na Višjem sodišču v Ljubljani (1987). 1989 je bila izvoljena za sodnico na pravdnem oddelku Temeljnega sodišča v Ljubljani (od 1995 Okrožnem sodišču v Ljubljani), 1998 pa je bila imenovana v naziv višje sodnice na pravdnem oddelku Višjega sodišča v Ljubljani. Leta 1994 je pridobila naziv magistrice prava. Vrhovna sodnica je postala 7. 3. 2006.

 

Mag. Nina Betetto je predvsem strokovnjakinja za civilno pravo, članica vrste domačih in mednarodnih strokovnih institucij, organizatorka in predavateljica na različnih konferencah in seminarjih in avtorica številnih strokovnih člankov in publikacij doma in v tujini. Kot ekspert je sodelovala tudi v vrsti misij v tujini. Od 2009 je predstavnica Slovenije v CCJE (Consultative Council of European Judges) pri Svetu Evrope.

Šteje se, da vsak pozna zakon.
Nemo censetur ignorare legem.