zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Sporočilo za javnost - popravek pritožbenega roka

datum: 12.09.2018
vir: Okrožno sodišče v Mariboru

Izvenrazpravni senat

 

Izvenrazpravni senat je včeraj, dne 11. 9. 2018, odločal o predlogu Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, da se odredi pripor zoper osumljenega iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti. Senat je odločil, da v tem primeru obstaja podlaga za odreditev pripora, saj je podana velika verjetnost, da bo osumljeni s svojim ravnanjem nadaljeval, če zoper njega ne bo odrejen pripor. Po mnenju senata je namreč podan utemeljen sum, da je osumljeni storil kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi državne ureditve Republike Slovenije po I. odstavku 359. člena v zvezi s 355. členom Kazenskega zakonika.

Rok za pritožbo zoper sklep o odreditvi pripora je 24 ur.

Zoper pravnomočni sklep o odreditvi pripora pa je dopustna zahteva za varstvo zakonitosti, ki se vloži v roku 8 dni od vročitve sklepa osumljencu in njegovemu zagovorniku.


 

Kjer je isti smisel, tam je enaka pravica.
Ubi eadem ratio, ibi idem ius.