zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Sodišče z novimi sodnicami

datum: 02.04.2019
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Z izvolitvijo v sodniško funkcijo v Državnem zboru RS in slavnostno zaprisego, ki je potekala 22. 3. 2019, sta sodniško službo na kazenskem oddelku tukajšnjega sodišča

pričeli opravljati Katarina Gabrijel Muhič in Klavdija Bercieri. Sodni svet je Gabrijel Muhičevo kot nekdanjo višjo strokovno sodelavko v uradu predsednika tukajšnjega sodišča in Bercierijevo kot nekdanjo okrajno državno tožilko pri Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani konec lanskega leta izbral za dve prosti mesti okrožnega sodnika na omenjenem oddelku.

Prav tako je Sodni svet oktobra lani za dve prosti mesti okrožnega sodnika na oddelku za družinsko sodstvo tukajšnjega sodišča imenoval sodnici Eleonoro Baš in Martino Lepoša Hajtnik. Obe sodnici sta funkcijo že opravljali na Okrajnem sodišču v Ljubljani in s premestitvijo dne 23. 2. 2019 kot okrožni sodnici nastopili delo na Okrožnem sodišču v Ljubljani, na oddelku za družinsko sodstvo.

Sodnicam želimo uspešno in predano delo.

Svojo pravico izvršuj tako, da ne prizadeneš tuje. Gaj.
Ita utere tuo ut alienum non laedas.