zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Na vhodu s pravosodnimi policisti

datum: 01.04.2017
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Spoštovani stranke, udeleženci v postopkih in ostali obiskovalci

obveščamo vas, da s 1.4.2017 varovanje sodne stavbe na Tavčarjevi ulici 9 v Ljubljani prevzemajo pravosodni policisti Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij.

Način vstopanja in gibanja v sodni stavbi ostaja enak, upoštevajoč pravila veljavnega Hišnega reda. 
 

Pravosodni policisti bodo temu ustrezno izvajali svoja pooblastila in zahtevali identifikacijo od vstopajočih na glavnem vhodu in varnostni pregled predpisan po Hišnem redu.
 

Prosimo vas za razumevanje, če bo v prvih dneh prevzema varovanja prihajalo do morebitnih zastojev na glavnem vhodu. Gre za prvi prevzem varovanja sodne stavbe s pravosodnimi policisti in graditev nove varnostne politike na sodiščih, zato bo odgovornost in skrbnost pravosodnih policistov nedvomno toliko večja.

Varneje se je motiti pri popuščanju kot pri kaznovanju.
Tutius est errare acquietando quam puniendo.