zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Obvestilo - sumljiva elektronska pošta

datum: 26.04.2017
vir: Vrhovno sodišče

Center za informatiko pri Vrhovnem sodišču in SI-CERT sta zaznala povečano število prijav sumljive elektronske pošte, ki jih prejemajo različni naslovniki po Sloveniji.

Sporočila naj bi izvirala iz elektronskih naslovov različnih institucij, med drugim tudi različnih sodišč. Na prvi pogled so videti kot poslovna sporočila, ob odpiranju priponke pa se izkaže, da vsebujejo izsiljevalski virus.

Tovrstna sporočila ne izvirajo iz sodstva, temveč gre za zlorabo uradnih naslovov sodišč.

Uporabnikom zato svetujemo previdnost pri odpiranju tovrstnih sporočil, sploh v primeru, če takšnega sporočila niso pričakovali.

Več o incidentu in predlaganih ukrepih najdete na naslovu SI-CERT (https://www.cert.si/si-cert-2017-02/).

Nič ni bolj krivično od kupljive pravičnosti.
Nihil iniquius venali iustitiae.