zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Raziskava - zadovoljstvo javnosti z delovanjem sodišč 2017

datum: 17.11.2017
vir: Vrhovno sodišče

Vrhovno sodišče bo v novembru in decembru izvajalo že tretjo raziskavo o zadovoljstvu javnosti z delovanjem sodišč.

Raziskava se izvaja med splošno javnostjo (telefonska anketa), uporabniki (anketni vprašalniki za obiskovalce na sodiščih), strokovno javnostjo (odvetniki, državni tožilci in državni odvetniki /prej pravobranilci/) ter sodniki in zaposlenimi v sodstvu (oboje spletna anketa). Raziskava med zaposlenimi in strokovno javnostjo bo potekala med 20. novembrom in 15. decembrom. Podatke zbira in obdeluje zunanji izvajalec Znanstveno-raziskovalno središče Koper. Analiza rezultatov letošnje raziskave bo predvidoma objavljena spomladi 2018.

Rezultati preteklih raziskav iz let 2013 in 2015 ter splošna brošura o raziskavi so objavljeni na naslovu: http://www.sodisce.si/sodna_uprava/statistika_in_letna_porocila/zadovoljstvo_javnosti/

Rezultati raziskave so za sodstvo zelo pomembni, saj nam omogočajo analizo dejavnikov zadovoljstva in pripravo ustreznih ukrepov za izboljšanje delovanja sodišč.

Vse zainteresirane, tako obiskovalce sodišč, zaposlene, strokovno javnost kot splošno javnost vljudno vabimo k sodelovanju v raziskavi.
 

Brez krivde je, kdor ve, pa ne more preprečiti.
Culpa caret qui scit, sed prohibere non potest.