zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

OBVESTILO - prenos pristojnosti v prekšrkovnih zadevah

datum: 29.12.2017
vir: Okrajno sodišče v Ilirski Bistrici

 

OBVESTILO

prenos pristojnosti v prekrškovnih zadevah Okrajnega sodišča v Ilirski Bistrici na Okrajno sodišče v Postojni

Na podlagi določbe 105.a člena Zakona o sodiščih bo, v skladu z razporedoma dela sodnikov Okrajnega sodišča Piranu in Okrajnega sodišča v Kopru, pristojnost za sojenje v prekrškovnih zadevah Okrajnega sodišča v Piranu, s 1. 1. 2018 prenesena na Okrajno sodišče v Kopru, v skladu z razporedi dela sodnikov Okrajnega sodišča Sežani, Postojni in Ilirski Bistrici, pa bo pristojnost za sojenje v prekrškovnih zadevah Okrajnega sodišča v Sežani in Okrajnega sodišča v Ilirski Bistrici, s 1. 1. 2018 prenesena na Okrajno sodišče v Postojni.

Vse novo pripadle prekrškovne zadeve se bodo tako od 1. 1. 2018 dalje reševale na Okrajnih sodiščih v Kopru in Postojni, kamor pošiljajte tudi vse vloge.

Podatki Okrajnega sodišča v Postojni, ki bo po 1. 1. 2018 pristojno za reševanje vseh prekrškovnih zadev Okrajnih sodišč v Sežani in Ilirski Bistrici:

 - naslov: Okrajno sodišče v Postojni, Jenkova ulica 3, 6320 Postojna

- telefon: 05/721 10 33

- faks: 05/721 10 31

- e- pošta: urad.ojpos@sodisce.si ali prekrski.ojpos@sodisce.si

Za vse informacije v zvezi s prekrškovnimi zadevami, ki sta jih do sedaj reševali Okrajno sodišče v Sežani in Ilirski Bistrici se je po 1. 1. 2018 potrebno obrniti na Okrajno sodišče v Postojni.

Začasni predsednik sodišča: sodnik Srečko Ritonja

 

Dokazovati mora tisti, ki nekaj trdi.
Affirmanti incumbit probatio.